vidéki lapszemle

Tasó szerint koncepciós eljárás folyik ellene; tüntettek az ágfalvi határátkelőnél

Debreciner.hu: „Undorító spicli” – Tasó László szerint koncepciós eljárást folytat ellene az Integritás Hatóság a lombkoronasétányok ügyében

Tasó László fideszes országgyűlési képviselő terjedelmes közleményben kommentálta az Integritás Hatóság (IH) február 6-án közzétett összefoglalóját – vette észre a Debreciner. Tasó szerint a magyar hatóságok félrevezetésére és a közvélemény befolyásolására tett kísérlet az IH, továbbá visszautasította és koncepciós eljárásnak nevezte a hatóság vele kapcsolatos tevékenységét. A képviselő arról is írt, hogy ha nem történik változás, beköszönt „a hétköznapi erőszak korszaka”. A politikus emellett közölte, hogy súlyos terheket jelent számára, hogy még nem kapta meg a beruházása után igényelt uniós támogatást, Hadházy Ákos független parlamenti képviselőt pedig „dollárban fizetett aljadéknak” nevezte.

Kecsup.hu: Volt kormánypárti politikus cége építené a kecskeméti kamionparkolót

Hosszú ideig kormánypárti, KDNP-s politikusként vett részt a közéletben az M5-ös autópálya déli lehajtója mellé kamionparkolót építeni készülő Gold Parking Center Zrt. vezérigazgatója és egyedüli részvényese, Hegedűs Mihály. Mint a Kecsup utánajárt, 2010-ben a Fidesz színeiben indult az önkormányzati képviselő választáson Tatabányán, majd közel tíz évig a KDNP tatabányai szervezetének elnöke volt. Tatabányai székhelyű részvénytársasága most még szántó és gyümölcsös művelési ágú területekre tervez kamionparkolót építeni Kecskeméten 25 hektáron, és ehhez 5,2 milliárd forint uniós támogatásra pályázik. A beruházás tervdokumentációját már véleményezte az Országos Építészeti Tervtanács.

Nyugat.hu: Győrben és Veszprémben egymás ellen indul az ellenzék az önkormányzati választásokon

Győrben Dézsi Csaba, jelenlegi polgármester lesz a Fidesz jelöltje, de függetlenként indulni akar Borkai Zsolt is. A másik oldalon Pintér Bence újságírót a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület indítja, és az LMP és a Momentum is támogatja. A DK Glázer Tímea jelenlegi önkormányzati képviselőt indítja, az MSZP színeiben a párt győri elnökét, Pollreisz Balázs városi képviselő indul. A legújabb hírek szerint két civil jelölt is van, Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület) és Szilágyi Norbert (Megoldás Mozgalom). De Veszprémben is hasonló a helyzet – írja a Nyugat.hu.

Szegeder.hu: Az SZTE dékánja is tiltakozik a gyógyszerészeket mellőző új rendelet ellen

Az összes magyarországi gyógyszerészképző, köztük az Szegedi Tudományegyetem is tiltakozik a gyógyszerész gyógyszertári jelenlétének szükségessége mellett. A négy egyetem dékánja közös nyilatkozatukban azt írják, meggyőződésük, hogy „semmilyen gyógyszertár nem működhet gyógyszerész jelenléte nélkül, mert a gyógyszerészek személyes közreműködése alapvető gyógyszer-, illetve betegbiztonsági érdek”. Májustól nem minden patikában lesz kötelező a gyógyszerész jelenléte, elég lesz, ha telefonon keresztül adnak tanácsot a gyógyszert kiadó személyzetnek. A rendelettervezetet már fél évvel ezelőtt elutasította a Magyar Gyógyszerészi Kamara, de ennek ellenére mégis megjelent a Magyar Közlönyben február elején – emlékeztet a Szegeder.

enyugat.hu: Tüntettek az ágfalvi határátkelőnél a pollerek ellen

A kishatárátkelőt tavaly márciusban zárta le a somfalvi képviselő-testület, mivel jelentősen megnőtt a településen áthaladó járműforgalom. Az ingázók azóta kerülni kénytelenek akkor is, ha Ágfalván élnek, a határtól két kilométerre. Az enyugat.hu beszámolója szerint a bejelentett demonstráción elsősorban ágfalviak vettek részt, de néhány osztrák állampolgár is jelenlétével jelezte, hogy nem ért egyet a kishatárt lezáró pollerek telepítésével. A betonba süllyedő oszlopok csak azokat engedik át gépjárművel a határon, akiknek a somfalvi önkormányzat megengedi. A 438 kérelmezőből mindössze 33 magyar, ugyanakkor 126 osztrák kapott engedélyt.

Nyitókép: Tasó László a nyíradonyi lombkoronasétányon. Forrás: Facebook

Megosztás