Heti lapszemle

Tiborcz István belgrádi irodaházakat vett, leakciózta a külügy a lélegeztetőgépeket

Hvg.hu: Tizenegy irodaházat vett Tiborcz alapkezelője Jellinek cégétől Belgrádban

Irodaházakat vásárolt meg Tiborcz István érdekeltsége, a Diófa Alapkezelő a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotektől – adta hírül a CRBE ingatlan-tanácsadó közleménye, amelyet a szerbiai Forbes vett észre. A közlés szerint több mint 122 ezer négyzetméternyi területű ingatlan került Orbán Viktor miniszterelnök vejének alapkezelőjéhez, amelybe beletartozik 11 prémium kategóriás irodaház, amelyek öt belgrádi üzleti parkban találhatók.

Telex: A zuglói polgármester kabinetjében kapott állást Tóbiás József, az MSZP volt elnöke

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármesterének munkatársaként dolgozik december óta Tóbiás József, az MSZP korábbi elnöke-frakcióvezetője, tudta meg a lap. A volt pártelnök havonta bruttó 850 ezer forintot keres az MSZP-s polgármester munkatársaként. A munkaköri leírása szerint feladata a polgármesteri kabinet belső információáramlásának koordinálása; szervezési, stratégiai feladatok ellátása; a polgármester programjainak szervezése; és közreműködik a polgármesteri kabinet feladatkörébe tartozó önkormányzati kezdeményezések lebonyolításában is.

444: Darabonként már csak 650 ezerért kínálják a lélegeztetőgépeket, amik a magyar államnak 10,76 millióba kerültek

A múlt héten eldőlt, hogy darabonként 975 ezer forintért senkinek sem kell az az 500+249 darab lélegeztetőgép, amelyekre a koronavírus-járvány kezdetén még darabonként 10,76 millió forintot költött a magyar állam. Egy végrehajtói árverésben most darabonként 650 ezres áron lehet rájuk licitálni, ha ez a január 27-ig tartó árverési szakasz sem lesz sikeres, február 11-ig már darabonként 325 ezres áron kínálják majd eladásra.

Mfor.hu: Mi jöhet még? Alapítványi cigarettát szívhatnak a magyarok

A hódmezővásárhelyi Sánta család úgy döntött, hogy a komplett dohányipari és napelemes céghálóját vagyonkezelő alapítványok védőernyője alá tereli. Nem is egy, hanem rögtön kettő vagyonkezelő alapítványról van szó: SOLIDIUM CAPITAL Vagyonkezelő Alapítvány és PROJECT SIX PRO Vagyonkezelő Alapítvány. Hatalmas vagyonról lehet szó. Az Országos Dohányboltellátó Kft.  49 százalékos tulajdonosa a BAT Pécsi Dohánygyár, a többi 51 százalék pedig a Tabán Trafik Zrt.-é, amelynek több más magánszemély mellett a legnagyobb tulajdonrésze Sánta János József hódmezővásárhelyi vállalkozóé. Ő Lázár János miniszter jó ismerőse.

K-Monitor: A bíróságok döntéseit felülírva szűkíti az átláthatóságot a kormány

Miközben a kormány megpróbálja elérni az Európai Bizottságnál, hogy a kohéziós alapokhoz hasonlóan a rendszerszintű korrupciós kockázatok miatt visszatartott további uniós pénzek is kifizetésre kerüljenek, 2023 végén több olyan törvénymódosítást is kezdeményezett, amely csökkenti a közpénzek felhasználásának átláthatóságát. Az idén hatályba lépő módosítások civilek és újságírók sikeres pereskedésére adott válaszcsapásként értékelhetők.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök és veje, Tiborcz István (fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Megosztás