Heti lapszemle

Ingyen utazás a határon túliaknak, 800 millió eurós fejlesztés a mini-Dubajhoz

Telex: Ingyen utazhatnak a határon túli magyarok márciustól Magyarországon

„A tarifareformnak köszönhetően magyar igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben. A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltásával, a kijelölt országos buszjáratok pedig kiegészítőjegy váltásával vehetők igénybe” – válaszolta a Szabad Magyar Szónak a MÁV, miután a lap rákérdezett, hogy a márciustól életbe lépő változások (megszűnik minden bérlettípus a MÁV és a Volán járatain, csak az ország- és vármegyebérlet marad, és átalakítják a kedvezmények rendszerét) hogyan érintik majd a magyar igazolványt használókat.

RTL: Minisztérium, MÁV, Magyar Közút: Mészáros Lőrinc testvére sem tudott elugrani a közpénz elől

Munkaruhák, védőfelszerelések, kármentesítés előkészítése, akkumulátorok, járműbérlet – Mészáros János is sokoldalú, akárcsak testvére, Mészáros Lőrinc. A csatorna számításai szerint nagyságrendileg nettó 7,6 milliárd forintnyi beszerzésben (közbeszerzés és az állami cégek hagyományos beszerzései) érintettek Mészáros János cégei – és ebben nincsenek benne azok az esetek, amikor alvállalkozóként volt jelen a Mészáros-birodalom valamelyik közpénzes megbízásában.

444: A kormány 800 millió eurós infrastruktúra-fejlesztést vállalt a mini-Dubaj megépítéséhez

Megjelent a kormány oldalán annak a nemzetközi megállapodásnak a tervezete, ami alapján az Egyesült Arab Emírségekből érkező befektetők egy Dubaj-szerű negyedet építtetnének Rákosrendezőn egy 220-240 méter magas felhőkarcolóval. A tervezet alapján a magyar kormány közbeszerzés vagy versenyeztetés nélkül eladja a dubaji vállalkozónak a 130 hektáros területet. A kormány vállalja, hogy megvalósítja a projekt kivitelezéséhez szükséges állami infrastrukturális fejlesztéseket, amikhez legalább 800 millió eurós forrást (303,5 milliárd forint) biztosít.

Népszava: Nem titkolózhat tovább az Orbán-kormány, négy év után teljes egészében ki kell adni a Mátrai Erőmű gyanús aktáját

A legvégső jogorvoslati fokként eljáró Kúria a korábbi döntésével szemben nemrég elfogadta Tóth Bertalan keresetét, így az Energiaügyi Minisztériumnak (EM) a szöveg elfedése nélkül el kell küldenie az MVM állami tulajdonosa ekként hozott, 2019-2020-as határozatait – tájékoztatta a lapot az ellenzéki politikus, az MSZP frakcióvezetője. Ez azt jelenti, hogy négy év és hat ítélet után, talán több is kiderülhet arról, hogy az állami MVM miként vette meg Mészáros Lőrinc érdekeltségeitől a Mátrai Erőművet.

Index: Mészáros Lőrinc szállodát vásárolt a horvát tengerparton

A horvát sajtó beszámolója szerint Mészáros Lőrinc Opatijában vásárolt szállodát, a Hotel Miramarnak márciustól lesz új vezetése. A négycsillagos, öt épületből álló, 108 szobás szállodát márciustól veszi át az új vezetőség – írja a Novi List. A lap Mészáros Lőrincre úgy hivatkozik, mint aki Horvátországban a nagy icici beruházásról és a Rivas Hotels&Resort folyamatban lévő építkezéséről ismert. A Hotel Miramart az osztrák Wilfried Holleistől vette meg Orbán Viktor miniszterelnök barátja.

Címlapkép: Z70 zónázó vonat érkezik Nagymaros állomásra (fotó: Wikipedia/Hungaria895)

Megosztás