vidéki lapszemle

Kettérepedt a bikali templom; David Pressman Orbán feleségével találkozott

Debreciner.hu: Mindent rólunk nélkülünk – Senki sem vett részt Debrecen első köz nélküli közmeghallgatásán

Megtartották az első olyan közmeghallgatást Debrecenben, ahol egy áprilisi kormányrendelet adta lehetőséget kihasználva a hatóság nem biztosította az érintettek személyes részvételét. Így a Nemzeti Oltóanyaggyár ügyében csak írásban, munkaidőben kérdezhettek a lakosok. A Debreciner beszámolója szerint azonban ezzel a lehetősségel végül senki sem élt.

7300.hu: Megrogyott a bikali templom tornya

December 15-én jelent meg a tornyon egy függőleges irányú repedés, pár nappal később pedig már ötven centiméteres rés tátongott a torony és a templomhajó között – írta meg a 7300.hu az evangelikus.hu információira hivatkozva. A löszös talajon hirtelen süllyedt meg az építmény, a megkérdezett statikai szakértők szerint pedig nem volt más megoldás, mint a részleges bontás. Az elmúlt időszakban lehullott nagy mennyiségű csapadék, és a templom körüli vízelvezetés elégtelensége is szerepet játszhatott a veszélyhelyzet kialakulásában.

Nyugat.hu: Haladás reménysugár: egyhavi bért megkaptak a játékosok

Korábban a Nyugat.hu arról írt, hogy már szeptember óta nem fizetnek bért a játékosoknak és az alkalmazottaknak, így a játékosok hamarosan szabadon igazolhatóvá válnak, és veszélybe kerülhet a csapat játékengedélye is. Innen pedig már csak egy ugrás a megszűnés. Homlok Zsolt többségi tulajdonos a napokban megakadályozta a taggyűlés megtartását, Séllei Árpád ügyvezető pedig lemondott. Végül december 22-én futott be a hír, hogy a játékosok kaptak egyhavi fizetést, így január közepéig nem lesznek egyoldalú szerződésbontások.

Szegeder.hu: Bejelentették a BYD-t Szegedre

„A BYD, a világ vezető elektromosautó-gyártója Szegedet választotta európai gyára helyszínéül, több hazai és külföldi város közül” – írja a Szegeder.hu Szeged önkormányzatának közleményére hivatkozva. Botka László polgármestert egy interjúban később azt mondta, Szegeden nem lesz akkumulátorgyár és „vegyipar”, nem összeszerelő üzem fog épülni, hanem itt gyártják majd a legmodernebb elektromos autókat.

Szol24.hu: Szolnokon találkozott az amerikai nagykövet és Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége

December 18-án David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Dr. Lévai Anikóhoz csatlakozva látogatást tett Szolnokon az Ökomenikus Segélyszervezet által üzemeltetett Családok Átmeneti Otthonában. Dr. Lévai Anikó beszélt az Ökomenikus Segélyszervezetnél végzett munkájáról, és körbevezette a nagykövetet a menedékhelyen, ahol részt vett az ott lakók karácsonyi előadásán. Ezután a segélyszervezet által végzett munkáról és regionális kihívásokról beszélgettek. Erről a nagykövetség tájékoztatta a Szol24.hu szerkesztőségét.

Nyitókép: Lévai Anikó és David Pressman. Forrás: U.S. Embassy Budapest/Facebook

Megosztás