vidéki lapszemle

Munkamegbeszéléseket tart Orbán Hatvanpusztán; megszorítások Szolnokon

Debreciner.hu: Van olyan gazda, akivel még mindig nem állapodott meg az állam a hajdúnánási MotoGP-pálya kapcsán

Október 18-án lakossági fórumot tartott Hajdúnánás vezetése, ahol Szólláth Tibor (Fidesz) polgármester beszélt a város határába tervezett, de a gazdasági válság miatt felfüggesztett MotoGP-beruházásról is. A Debreciner szerint Szólláth elmondta, a pályának elkészült a kiviteli terve, és a napokban dőlhet el, hogy megépítik-e. Tiba István országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, az, hogy egy beruházásra most nincs pénz, még nem azt jelenti, hogy később nem fogják megvalósítani. Emellett kiderült az is, hogy 490 hektárnyi területen 127 gazdát érintett az eljárás, és egy tulajdonos ügye még mindig nincs lezárva.

Nyugat.hu: Már bizalmas munkamegbeszéléseket is tart a hatvanpusztai birtokon Orbán

Egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok szerint Orbán Viktor már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a családjával a 13 hektáros hatvanpusztai birtokon, de rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket – írja a lap a VSquare hírlevele alapján. A hatvanpusztai birtok rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba (kb. 11,5 milliárd forintba) kerülhetett, a bejegyzett tulajdonosa pedig Orbán Győző, a kormányfő apja.

SzabadPécs.hu: Hoppál Péter megszólalt Bagdy Emőke fia haláláról – nem kellett volna

Gyilkosság áldozata lett Bagdy Emőke fia az Amerikai Egyesült Államokban. Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő azon túl, hogy részvétet nyilvánított, azzal kommentálta a hírt, hogy szerinte „nehéz elhinni, hogy Bagdy teológus fia csak véletlen áldozat volt… Bagdy Emőke professzor asszony klinikai szakpszichológusként nyíltan ki merte mondani, hogy a homoszexualitás nem betegség, hanem deviancia. Bátran kiállt a pedofília elleni törvény mellett, a gyermekek jógaiért, az LMBTQ törekvésekkel szemben” – írta a politikus azt sejtetve, hogy a bűncselekménynek köze lehet mindehhez.

Szegeder.hu: Nem cáfolja a város a hatalmas kínai buszgyár idetelepülésének hírét

Sajtóhírek szerint célegyenesben vannak Szegeden egy hatalmas, 2 km²-en elterülő buszgyár (BYD) létesítéséről szóló tárgyalások. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a Szegeder kérdésére elmondta, még zajlanak a tárgyalások, de Béketelep közvetlen szomszédságába nem épül semmi, és hangsúlyozta, hogy Szegeden nem lesz akkumulátorgyár. Tehát esélyes, hogy a BYD-gyár 50 hektáros akkurészlege inkább Kisteleken épülhet meg – ha igazak a hírek.

Szol24.hu: Megszorítások: adókat emelt a szolnoki közgyűlés, jövőre drágább lesz a fizetős parkolás is

Másfél milliárd forint működési hitelt vesz fel az önkormányzat, amellyel a Volánbusz Zrt. által biztosított helyi közösségi közlekedés finanszírozásához szükséges. Változik az idegenforgalmi és az építményadó mértéke is. Az adók mértéke a nemzetgazdasági folyamatok által eredményezett kiadási szint emelkedést, az energiaárak drasztikus emelkedését és az inflációs mértéket nem követte le. Ennek okán az idegenforgalmi adó 100 forint mértékű, és az építményadó átlagosan mintegy 200 Ft/m2 mértékű emelését fogadta el a testület – számolt be a Szol24.hu.

Nyitókép: A hatvanpusztai Orbán-birtok. Fotó: Hadházy Ákos

Megosztás