vidéki lapszemle

A KDNP-be tarthat egy volt MSZP-s képviselő; szélsőjobbos akció Polgáron

Debreciner.hu: Szélsőjobboldali félkatonai szervezet tartott erődemonstrációt Polgáron egy többségében romák által lakott utcában

Felbolydult az elmúlt napokban Polgár közélete, miután a Mi Hazánk Mozgalomhoz köthető Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) nevű szélsőjobboldali félkatonai szervezet emberei szeptember 6-án kivonultak a Hajdú-Bihar megyei település egy többségében romák által lakott utcájába. A helyi roma önkormányzati vezető elmondása szerint a „feketeruhások” akciójának a célja a provokáció lehetett, a helyiek pedig félnek, hogy megismétlődhet a 2008-2009-es romák elleni gyilkosságsorozat. A debreceni esélyegyenlőségi referens közben a politikai vezetők némaságát és rossz személyi döntéseit kifogásolja – írja a Debreciner.

Nyugat.hu: „Nagyon megalázott” – interjúban vallott Borkai felesége

„Nagyon megalázott. Egy nőt, a nőiességében megalázni, ez a férfiak részéről a legcsúnyább dolog” – fogalmazott a Heti Naplónak adott interjúban Borkainé Havassy Myrtill annak kapcsán, hogy nyilvánosságra kerültek férjéről az adriai jachton, a szexparti közben készült felvételek 2019 őszén. Szavaiból kiderült, hogy azóta megbocsátott Borkainak, a felvételeket viszont azóta sem nézte meg, és nem is fogja – olvasható a Nyugat.hu-n.

Szegeder.hu: Iványi Gábor szerint a szegedi óvodát és iskolát is veszélyezteti az, ami velük történik

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkésze és a Oltalom Karitatív Egyesület vezetője szerint a magyar kormány úgy szüntette meg egyházi státuszukat alaptörvény-ellenesen, hogy az egyszázalékos felajánlások alapján ők az országban a negyedik legtámogatottabb egyház – írja Szegeder.hu. A megvont támogatások miatt több tanárnak is csak kevesebb fizetést tudtak adni, köztük a szegedi Wesley János intézményeiben dolgozóknak. Kérdés, hogy ezt hányan tudják majd vállalni.

Kecsup.hu: Egymás eseményeit reklámozza az ex-MSZP-s Dobos és a Fidesz-KDNP-s Leviczky

Pár hónapja még nehéz lett volna elképzelni, hogy az akkor még MSZP-s Dobos József önkormányzati képviselő és a Fidesz-KDNP-s Leviczky Cirill egymás rendezvényeit ajánlgatja a kecskemétieknek. Vagy legalábbis olyan rendezvényeket, amelyben tevőlegesen benne vannak. Most ez is megtörtént. Amikor augusztus elején Dobos váratlanul kilépett az MSZP-ből, amelynek városi elnöke volt, azt nyilatkozta, függetlenként elindul majd az önkormányzati választáson. A Kecsup.hu-hoz eljutó pletykák szerint viszont Dobos a KDNP irányába tart.

Nyitókép: A Magyar Önvédelmi Mozgalom új tagjai esküt tesznek Zagyvarékason a Kisszögben, június 24-én. Fotó: Facebook

Megosztás