Heti lapszemle

Fideszes kötődésű szervezetek nyertek állami forrást, pert vesztett az Origo

444: Mészáros Lőrincnek megtetszett a budai Naphegyen működő Oxygen Wellness, tulajdonos lett benne

A lap írta meg tavaly nyáron, hogy Mészáros Lőrinc Sunhill Bistro néven nyitott éttermet a NER-körökben is kedvelt Oxygen Wellness Naphegy alsó szintjén. Nyilvános cégadatokból azonban kiderült, hogy január 13-a óta már nemcsak az étterem az övé, hanem Budapest egyik legexkluzívabb fitness-welness-komplexumában is résztulajdonos lett.

Népszava: Csaknem hétmillió forintot kapott Szalay-Bobrovniczky Kristóf alapítványa a Magyar Falu Programból

A falusi civil alap pénzeire kiírt pályázaton tavaly 1450 szervezet nyert, és ezek között – a lap összesítése szerint – 113 olyan akad, amelyik egyértelműen a Fidesz-KDNP-hez köthető. Ezen alapítványok, egyesületek elnökei, képviselői ugyanis mind valamilyen tisztséget töltenek vagy töltöttek be a kormánypárt színeiben, vagy épp nyíltan kampányoltak a választások előtt a fideszes jelölt mellett.

24.hu: Közpénzen fizették be az Egyenes Beszédbe a polgármestert, összesen nyolcszor – állítja az ellenzéki hivatal

A XVIII. kerületi önkormányzat szerint a DK-s Szaniszló Sándor többször is egy több millió forintos szerződés keretében járt az Egyenes Beszédben, ahol tavaly ő volt a legtöbbször szereplő kerületi polgármester. Az ATV tagadja, hogy pénzért hívnak vendégeket a műsorba.

RTL: Megsemmisítették a Schadl György páncélszekrényében talált kompromittáló felvételeket

Az ügyészség azt állapította meg, hogy nincs köze a Schadl-Völner-ügyhöz azoknak a felvételeknek, amelyeket a végrehajtói kar elnökénél tartott házkutatáskor találtak még 2021 novemberében, ezért megsemmisítették azokat – tudta meg az rtl.hu. A jegyzőkönyvek szerint akkor két fényképet, illetve egy lapon számítógépes üzenetváltásokat találtak, valamint két DVD-t, a fotókon pedig három meztelen ember volt látható, akik közül ketten szexuális aktust folytattak.

Telex: Jogerősen pert vesztett az Origo a Datadat ellen, milliós sérelemdíjakat kell fizetniük

A Fővárosi Törvényszék ítélete azután emelkedett jogerőre, hogy az Origo.hu kiadója, a New Wave Media Group Kft. nem fellebbezett a tavaly novemberi, elsőfokú döntés ellen. Az ítélet szerint az Origo.hu-n 2022. március 28-án, 2022. március 29-én, 2022. március 31-én és 2022. április 2-án megjelent cikkekben a New Wave Media Group Kft. valótlanul állított több dolgot. A bíróság döntése alapján a New Wave Media Group Kft.-nek fejenként egymillió forint sérelemdíjat és 254 000 Ft perköltséget kell fizetnie a felperesnek, az államnak pedig 480 000 Ft illetéket.

Címlapkép: Pixabay.com

Megosztás