Heti lapszemle

Farkas Flórián ügyében megszűnt a nyomozás, Tiborcz István könyvet írt

24.hu: Szép csendben megszüntették a nyomozást Farkas Flórián botrányos roma programja ügyében

Bizonyítottság hiányában hét év után megszüntette a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) botrányos Híd a munka világába programjának ügyében – értesült a lap. A Farkas Flórián volt fideszes országgyűlési képviselő nevével összeforrt roma felzárkóztatási program miatt 2015-ben indult eljárás költségvetési csalás gyanúja miatt Hadházy Ákos feljelentése nyomán.

Magyar Hang: Gazdasági csoda: Mészáros cégcsoportja minden nehézség ellenére rekordot döntött

Az OPUS csoport (amely Mészáros Lőrinchez köthető) működése során először átlépte az 1000 milliárd forintos mérlegfőösszeget – tájékoztatta az OPUS GLOBAL Nyrt. csütörtökön az MTI-t a cég idei harmadik negyedéves, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett jelentése alapján. A közlemény szerint a vállalatcsoport 2022-es háromnegyedéves konszolidált eredménye 14,7 milliárd forint lett.

Hvg.hu: Egyszereplős közbeszerzésen költött 274 milliót műtárgyakra a Corvin-lánc Testület

Verseny ugyan nem volt a közbeszerzésen, de sikerült a kiszemelt 72 műtárgyat (47 festmény, 7 szobor, 5 állóóra, 11 dísztárgy és 2 tükör) megvenni a 4,7 milliárdért felújított villába, így a Horthy-érából felélesztett Corvin-lánc kitüntetést adományozó testület végre teljesen „historikus környezetben” találkozhat – ha néhány évente úgy tartja kedve. A testület utoljára 2019-ben ülésezett és új kitüntetett sem volt 2018 óta.

Telex: Tavaszig még biztosan letartóztatásban marad az adócsalással vádolt gyömrői polgármester

További három hónapig, tehát március közepéig még letartóztatásban marad Gyömrő polgármestere, Gyenes Levente, írta a Vas Megyei Főügyészség a lap kérdésére. Gyenesre szeptember közepén csapott le a NAV a gödöllői villájában, azóta van letartóztatásban, amit most már másodszorra hosszabbítottak meg. A gyanú szerint ugyanis Gyenes tagja lehet egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyáras bűnszervezetnek, ami több mint másfél milliárd forintnyi adót csalt el. Gyenes ellen bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendeltek el nyomozást, amiért akár húsz évet is kaphat.

444: Tiborcz István többkötetes szerző lett, újabb könyve a hajózásról szól

Megjelent a második könyv, amelyen társszerzőként van feltüntetve Tiborcz István, a miniszterelnök veje: ezúttal a magyar hajózás és a MAHART-székház története adta a témát. A könyv másik szerzője – akárcsak az előző alkalommal – Zsigmond Gábor, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese. Az első közös kötet címe A Hazának használj! – Az Adria-palota története, a másodiké Dunán és tengeren – A magyar hajózás és palotája. Fontos részlet, hogy az Adria-palota és a MAHART-székház egyaránt Tiborcz István érdekeltségébe tartozik.

Címlapkép: Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke az Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón az ORÖ budapesti székházában 2014. október 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Megosztás