Heti lapszemle

Sportkocsit foglaltak le Völneréknél, újabb közpénzmilliárdok az épülő BMW-gyárra

24.hu: Völner Pál fiának Porschéját is lefoglalták a hatóságok

Sportautót, luxusterepjárót, ingatlanokat, bankszámlákat és készpénzt is lefoglaltak a hatóságok a korrupcióval vádolt Völner Pál családjától. A 24.hu által megismert vádirat szerint az ügyészség vagyonelkobzást kért a volt fideszes államtitkár hozzátartozóinál zárolt vagyonra. Az ügyészség fényt derített arra is, hogy a végrehajtói kar elnöke és Völner miként manipulálta a végrehajtói kinevezéseket, amihez más tisztviselők közreműködésére is szükség volt.

RTL: Milyen spórolás? Menetrend szerinti járat helyett a honvédségi géppel utazott sokszoros áron a hadsereg vezetése egy pakisztáni katonai vásárra

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint 35-40 millió forintjába került az adófizetőknek az út, pedig menetrend szerinti járattal ennek a töredékéből is megtehették volna az utat. A politikus azt mondja: ideje lenne az államnak magán is spórolnia. A honvédelmi minisztérium érdemben nem válaszolt kérdéseinkre.

G7: A lehető legrosszabbkor tenné tönkre a kormány az egyik fontos gáztárolót

A hazai gáztárolók többségét fenntartó állami cégnél is számolnak azzal, hogy nem tudnak a jövőben Hajdúszoboszlón földgázt készletezni, ha a kormány döntésének megfelelően kitermelik az ottani tárolóból az úgynevezett párnagázt. Ha tényleg ez történne, akkor az ország egyik legnagyobb kapacitású ilyen létesítménye esne ki. Épp akkor, amikor tényleg komoly szükség lenne rá, és még pénzt is hozhatna.

444: Szijjártó Péter bejelentette, hogy további 13,5 milliárdot költenek az épülő BMW gyárra

Szijjártó Péter pénteken jelentette be, hogy a vártnál még nagyobb lesz a BMW épülő debreceni gyára, miután a cég akkumulátor-összeszerelő üzemet is létrehoz itt. Az állam további 13,5 milliárd forintos támogatást ad a beruházáshoz, aminek az összértéke így eléri a 800 milliárd forintot.

Média1: Kitört a botrány a Napi.hu-nál: a 15 fős stábból 6 embert elbocsátottak, több munkatárs maga mondott fel

A lap információi szerint Domokos László főszerkesztő leváltása után a Napi.hu 15 fős munkatársi gárdájából 2, köztük Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes felmondott, 6-tól pedig megválik a Napi.hu, valamint alig néhány nappal bemutatkozása után távozik az újonnan kinevezett tartalomigazgató is. A távozók közül többen felháborodottan tisztogatást emlegettek a Media1-nek.

A címlapkép illusztráció, forrás: Pixabay.com

Megosztás