Heti lapszemle

Megveszi az állam a Vodafone felét, Mr. Oroszország állami kitüntetést kapott

444: Bevásárolja magát az állam a Vodafone-ba

Hétfő reggel Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kiadott egy közleményt, miszerint „a magyar állam közreműködik a Vodafone Magyarország hazai tulajdonba vételében”. A Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt és állami hátszéllel felfuttatott 4iG közleménye szerint a tranzakció értéke 715 milliárd forint. A tervezett akvizícióval a 4iG Nyrt. 51 százalékos, a Magyar Állam 49 százalékos tulajdont szerezhet a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban.

Hvg.hu: Mr. Oroszország és Geert Wilders holland szélsőjobbos politikus is állami kitüntetést kapott augusztus 20-án

A meghiúsult repülőtér-visszavásárlás körül milliárdos havi díjazásért bábáskodó Klaus Mangold, vagyis “Mr. Oroszország”, és Geert Wilders holland szélsőjobboldali politikus is magas állami kitüntetést kapott a miniszterelnök előterjesztésére – egyiket sem verték nagydobra, a friss Magyar Közlönyből derült ki.

Telex: Megkapta a létesítési engedélyt Paks II.

Augusztus 25-én szép csendben több határozat is kikerült az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) honlapjára. A leglényegesebb határozat kijelöli a létesíthető 5-ös és 6-os blokkok biztonsági övezetét. Oroszország régi vágya volt, hogy a Roszatom az Európai Unió területén is engedélyt szerezzen, és építhessen egy referencia-erőművet. Ez végül akkor sikerülhet neki, amikor a leghidegebb lett a viszony.

Magyar Hang: Százmillióért vásárol magának új autókat az Országgyűlés Hivatala

Három tételben, összesen 101,6 millió forintért vásárolt új személyautókat az Országgyűlés Hivatala – tudta meg a lap. A Parlament üvegzseb oldalalán látható leírás alapján, a központi beszerzés idén augusztus és 2024 májusa között zajlik majd, a nyertes pedig a kormányzati-állami pályázatokon mindig jól szereplő Porsche Hungária Kft.

Media1: Felfüggesztik a 168 Óra hetilap megjelenését és a Pesti Hírlap sem tér vissza a sajtópiacra a csak nyárra ígért felfüggesztésből

Felfüggeszti a 168 Óra hetilap megjelenését a Michaeli, Schwartz & Brit Média Holding Zrt. A médiacsoport a jelenlegi energia és papírárak mellett nem látja fenntarthatónak a lap kiadását – közölte a médiavállalat a Media1.hu-val pénteken. Kitértek arra is, hogy a Pesti Hírlap megjelenését a kiadó továbbra is szünetelteti, miközben folytatódik a korábban bejelentett, online tartalmi fejlesztés.

Címlapkép: Vodafone Hungary / Facebook

Megosztás