Heti lapszemle

Országos bulisorozat indul 8 milliárdból, Orbán Ráhel saját céget alapított

444: Nyolcmilliárdból indít országos bulisorozatot a kormány

A kormány úgy érezhette, hogy nincs elég jókedv az országban, mert csütörtökön több milliárdos koncertsorozatot hirdetett. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint „a koronavírus-világjárvánnyal szembeni hatékony magyar védekezést követően a gazdaság újraindításán túlmenően a közösségi élet újraindítása is kiemelkedő szerepet játszik”. Azért, hogy előrelendítse, a kormány 2021 augusztusától a 2021 októberéig 356 koncertes bulisorozatot indít az országban: 40 nagyvárosi esemény és nagykoncert, 216 kisvárosi esemény és koncert, valamint 100 falunap jellegű esemény lesz.

Mfor.hu: Ilyen még nem volt: Orbán Ráhel cégalapító lett

Odu Store néven hozott létre céget, amelyben Orbán Viktor lánya egyben az ügyvezető is. Közben a férje, Tiborcz István sem tétlenkedett, újabb vállalkozással bővítette céghálóját. A 3 millió forintos jegyzett tőkével alapított Odu Store Kft. fő tevékenysége ipari jellegű bolti kiskereskedelem, vagyis lényegében mindennel foglalkozik, ami nem élelmiszer, ital vagy dohányáru. Orbán Viktor miniszterelnök lányáról, Orbán Ráhelről régóta tudni lehet, hogy érdeklődik a divat- és szállodaipar iránt, és az évek során fontos háttérpozíciókat szerzett meg ezekben az iparágakban, viszont ez az első cég, ami az övé.

Telex: Fideszes vezetésű civil szervezetek sorát támogatja a magyar állam egy új pályázati alapból

Miután a kormány bejelentette, hogy nem kéri a Norvég Alapból Magyarországnak járó 77 milliárd forintot, mert nem tetszettek neki a civil rész felügyeletére kiválasztott szervezetek, itthon kihirdették a legújabb állami civil pályázat győzteseit. Átböngésztük a támogatottak listáját: a kedvezményezettek között számos Fidesz-közeli szervezet található, a tipikus főcivil Magyarországon a kormánypárti alpolgármester.

Hvg.hu: Hernádi Zsolt Mol-vezérnek már három esztergomi szállodája van

Sajátos szimbiózisban él Esztergom fürdője a város szállodáival, pontosabban a város polgármestere a nagybátyjával: tehát a két Hernádi. A HVG értesülése szerint a Mol elnök-vezérigazgatójának, Hernádi Zsoltnak már nemcsak két, hanem három esztergomi szálloda van a birtokában. Azt már lehetett tudni, hogy az újonnan megnyílt Grand Hotelje mellett megvette a Portobellót is, ám néhány hónapra rá az ő cégét jegyezték be a jelenleg nem működő Esztergom Hotel tulajdoni lapjára is. Kis híján a hotelektől alig pár lépésre lévő élményfürdő, az Aquasziget üzemeltetése is hozzá került, ám a fideszes Hernádi Ádám által vezetett önkormányzat végül másképp döntött.

24.hu: Tiborcz István a társszerzője az Adria-palotáról készült könyvnek

A Szabadság térre néző palota egykor a magyar hajózás egyik központja, az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság székhelye volt, majd az egyre romló állapotú épület az elmúlt három évtizedben többször is gazdát váltott, 2019 elején pedig – néhány, ma is magántulajdonban lévő lakás kivételével – a miniszterelnök veje, Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Group tulajdonába került, ami iroda- és lakóházzá alakítja. A beruházó most Hazának használj! – Az Adria-palota története címmel kétszázharminc oldalas, számos fotót magában foglaló kötetet jelentetett meg az ingatlanról. A kötet borítóján a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyetteseként működő Dr. Zsigmond Gábor mellett Tiborcz István szerepel szerzőként.

Címlapkép: Pixabay.com

Megosztás