Heti lapszemle

A kézilabda-Eb 11 milliárddal drágult, Pikó Andrásék feljelentést tettek

Telex: Több mint 11 milliárd forinttal drágulnak a férfi kézilabda-Európa-bajnokságra épülő sportcsarnokok beruházásai

Három, a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságra épülő sportcsarnok építése jóval többe kerül majd a tervezettnél, derül ki a Magyar Közlönyben olvasható rendeletből. A budapesti sport- és rendezvénycsarnok ára 5,4 milliárd, a szegedi kézilabdacsarnok 4,6 milliárd, a tatabányai sportcsarnok pedig további 1,8 milliárd forinttal drágul. Mindhárom beruházásra a Gazdaságvédelmi Alapból vesznek ki pénzt.

444: Pikó Andrásék feljelentést tettek az előző kerületvezetés ügyei miatt

Pikó András józsefvárosi polgármester Facebook-oldalán számolt be arról, hogy lezárult a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. (JKN) 2019-es önkormányzati választások előtti működésének anomáliáit feltáró belső ellenőrzési vizsgálat. Úgy fogalmazott,„megdöbbentő a JKN-nél feltárt korrupt gyakorlatok kiterjedt volta és kicsinyessége”, mert „nagy pénzeket nyúltak le, de nem lehet mondani, hogy ne hajoltak volna le minden forintért és ne ott fogták és rakták volna zsebre a közpénzt, ahol csak tehették”.

Mfor.hu: Uniós közbeszerzések MTÜ-módra: többszörös győztesek, visszatérő vesztesek a Festetics-kastély árnyékában

Mészáros Lőrinc cége sorra nyeri el a kormányzati Magyar Turisztikai Ügynökséghez tartozó Helikon Kastélymúzeum Kft. uniós közbeszerzéseit a Szántódpusztai Majorságtól a Festetics-kastélyig. A vesztesek is azonos érdekkörből érkeznek.

24.hu: „Zsebparkra” kaptak annyi pénzt, hogy abból húszezresekkel lehetne befedni az egész területet

Kiugróan magas támogatást kapott parképítésre az V. kerület a kormánytól. A fideszes vezetésű önkormányzat számlájára az év végén utaltak át 3 milliárd 120 millió forintot egy „belvárosi zsebpark kialakítására és környezetének megújítására”. Az önkormányzat az egyik szűk utcácska hányatott sorsú, fél futballpályányi telkére költheti a hatalmas összeget.

Magyar Narancs: Péterfalvi kimondta: nem lehet titkolózni a Club Aliga-tárgyalásokról

Balatonvilágoson a polgármester egyes képviselőknek sem mutatja meg a Fidesz-közeli befektetőkkel folytatott tárgyalások jegyzőkönyvét. A nyilvánosság korlátozása alaptörvény-ellenes, állapította meg Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos.

Megosztás