Heti lapszemle

Szlovéniai wellnesshotelt vesz és trieszti kikötőt épít a magyar kormány

HVG: 150 milliót már elutalt a kormány egy szlovéniai wellness-szállóra

Tavaly augusztusban az Átlátszó írta meg, hogy wellness-szállót vesz a magyar állam Szlovéniában, a fociakadémia szomszédságában. A megvásárolni kívánt Terme Lendava magában foglalja a 120 szobás, ötmedencés, háromcsillagos Hotel Lipát, továbbá kempinget, apartmanfalut és egy fejlesztési telket. A vételár körülbelül 3 milliárd forint lesz, a beruházást bonyolító magyar állami cég pedig elutalt már előlegként 150 milliót.

444: Kikötőt létesít a magyar állam Triesztben

Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken jelentette be, hogy Magyarország egy 33 hektáros területen kikötőt és logisztikai bázist létesít Triesztben, hogy a tengerentúlra exportáló magyar vállalatok gyorsan és akadálymentesen szállítmányozhassanak. A beruházás előreláthatólag 60-100 millió euróba, vagyis 19-32 milliárd forintba fog kerülni. Hacsak nem drágul majd.

Népszava: A Lánchíd Palotát nézték ki az orosz hátterű banknak

A Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) székhelyét a magyar államnak kell biztosítania. Több forrás szerint szóba került a tárgyalásokon a Lánchíd Palota, ami Közép-Európa legdrágább irodaépülete. A hatszintes, csaknem ötezer négyzetméteres műemléki épületet hat milliárd forintért újították fel 2008-ra, és a jelenlegi tulajdonosa, a Nobilis Kristófhoz köthető DÖB-68 Zrt. – a Napi.hu cikke szerint – 2013-ban mintegy hárommilliárd forinttért szerezte meg az épület tulajdonjogát.

G7: Kiszámoltuk, hány milliárdot vitt haza Heinrich Pecina a NER-média körüli ügyletekből

Röviden: körülbelül 4 milliárd forintot. A legnagyobb biznisz a Mediaworks megvásárlása és eladása volt: az osztrák üzletember 2,9-3 milliárd forintot költhetett a gigantikus médiavállalkozásra, amit aztán Mészáros Lőrinc valamivel több mint ennek a duplájáért vett meg tőle.

24.hu: Szemrevaló budai villára tett szert Mészáros Lőrinc lánya és veje

A csaknem 2400 négyzetméteres telken elterülő ingatlan január végén került a Properitus Vagyonkezelő Kft. birtokába, amelynek tulajdonosa Homlok Zsolt és Homlok-Mészáros Ágnes. A II. kerületi villa a tulajdoni lap szerint eredetileg társasház volt, ami egy 180 és egy 80 négyzetméteres lakásra volt szétbontva. Mészárosék átalakítása előtt az ingatlanban összesen 7 és fél szoba volt kialakítva, továbbá legalább két garázs. Az ingatlanportálokon elérhető hirdetések alapján ebben az utcában egy fele ekkora telken álló hasonló méretű ház értéke 400 millió forint körül van.

Címlapkép: viaslovenia.com

Megosztás