Heti lapszemle

Beindultak a NER-közeli luxusjárművek, tovább drágul a Puskás-stadion

24.hu: Mészáros Lőrinc kedvenc magánrepülője odarepült Mészáros kedvenc jachtjához

Az Átlátszó által tavaly szeptemberben bemutatott 17 milliárd forintos magángép és 7 milliárd forintos luxusjacht a hosszas téli pihenő után újra együtt van az Adrián. Egy hete parkol a Mészáros Lőrinchez köthető Lady Mrd a rijekai kikötőben, és végre megérkezett a város repülőterére az OE-LEM is, amit tavaly Mészáros mellett Orbán Viktor miniszterelnök is használt.

Napi.hu: Tovább nő a Puskás aréna számlája

A stadiont nettó 142,9 milliárd forintért építő fővállalkozó páros, a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. egy nettó 7,8 milliárdos kiegészítő megbízást kapott: a Nemzeti Sportközpontok (NSK) felkérésére a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseinek megrendezéséhez szükséges egyes kiegészítő építési, szerelési és létesítési munkákat kell elvégezniük. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a cégek feladata többek közt utak, járdák, futókörök és játszóterek építése, valamint térkövezés és füvesítés lesz. Úgy tűnik, ezeket nem számolták bele a stadion költségvetésébe, és most csak a foci EB kedvéért csinálják meg.

Index: Vida József üzletember érdekeltségébe kerül a TV2 médiaportfóliója

A Takarékbank elnök-vezérigazgatója alig egy hónappal ezelőtt, április 15-én jelentette be, hogy képviselői útján előrehaladott tárgyalásokat folytat a TV2 Média Csoport Zrt. megszerzésére. Mostanra lezárultak a tranzakciók, és a Gazdasági Versenyhivatal is áldását adta az üzletre. Vida interjút is adott az Indexnek, amiből kiderül, hogy ő nem is nézi a TV2-t, és megkérdezte: „Az baj, ha valaki az ország javát akarja, és azért dolgozik?”

444.hu: Lázár János: A Ménesbirtok menedzsmentjénél elgurult a gyógyszer

A Népszava megírta, hogy a Lázár János irányítása alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok kiírt egy közbeszerzést 800 millió forint értékben a jövőbeni fejlesztésekre. Az elképzelések között négycsillagos szálloda, wellness, golfpálya és kisvasút is szerepelt. Lázár azonban berágott a menedzsmentre: azonnal visszavonatta a tendert, és azt mondta, hogy személyi következményei (értsd kirúgások) is lesznek a luxusterveknek, amelyekről ő csak a sajtóból értesült.

HVG.hu: Vége, a fideszes média hivatalosan is birodalommá alakult

Lezárult a Fidesz-közeli médiumok vállalatcsoporttá alakulása, a birodalom uralkodó tagja Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos volt médiaérdekeltsége, a Mediaworks Hungary Zrt. lett. A vállalatcsoport alárendelt tagja 28 darab további médiavállalkozás, amelyek mind a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) nevű, Fidesz-közeli médiaalapítvány tulajdonában állnak. Közben a Mediaworks tulajdonosa is a KESMA lett, és személyi változások is történtek a cégnél.

Megosztás