Heti lapszemle

Rogánék luxuskocsikat béreltek, a győri kormányablaknak nincs pénze vécépapírra

Direkt36: Méregdrágán bérelhető luxusautókat használtak Rogánék és más kormányközeli emberek

Rogán Antal és felesége 2008-tól kezdve több olyan nagyértékű autót is használt, amelyek üzembentartója a Mercarius Flottakezelő Kft. volt. Használtak például egy Audi A6-ost, és egy szintén Audi márkájú Q5-ös városi terepjárót is. A politikus a vagyonnyilatkozatába ezeket a kocsikat nem írta be, csak két olyan tartós bérleti konstrukciót tüntetett fel, amelyek az alacsonyabb kategóriájú A3-as Audiról szóltak.

444: Kuna Tibor a túl sok megbízással magyarázta, hogy fiktív számlákat kellett vennie

A Szijjártó Péter külügyminiszterrel (egykor) baráti viszonyban lévő Kuna reklámcégei tavaly nyárig sorra kapták az állami megbízásokat, akkor azonban kiesett a pikszisből. Az ügyészség azzal vádolja, hogy 2014-ben 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek. Csütörtökön vallomást tett a bíróságon: bűnösnek vallotta magát az áfacsalásban, és azt mondta, azért ügyeskedtek a számlákkal, mert túl sok munkájuk volt. Az ügyészség 2 év 5 évre felfüggesztett szabadságvesztést kért rá.

G7: Vajna örökösei megütötték a főnyereményt: 12 milliárdos osztalék

Magyarország legnagyobb kaszinós cége, az öt fővárosi játékhelyet és a vegas.hu online kaszinót üzemeltető LVC Diamond Kft. tavaly 28,3 milliárd forintos árbevételt produkált a 2017-es 24,6 milliárd után, az adózott eredmény 9,6 milliárdra nőtt 7,1 milliárdról. Az osztalék még ennél is meredekebben emelkedett: 2017-ben 4,5 milliárd volt, tavaly pedig már 12,2 milliárd forint.

24.hu: Brüsszelnek elege van a magyar közbeszerzési modellből, vaskos büntetés jöhet

Az ez Európai Bizottság „halmazati büntetést” helyezett kilátásba, mert az egymást követő vizsgálatok rendre ugyanazt az eredményt hozták ki: az uniós forrásból támogatott projektek közbeszerzéseinél rengeteg a szabálytalanság. A büntetés 400, de akár 1000 milliárd forint is lehet, és ezt a magyar adófizetőknek kell összedobniuk.

Index: A győri kormányablaknak nincs pénze vécépapírra

Egy állampolgár bement a hivatalos ügyeit intézni a Győri Járási Hivatal Kormányablak Főosztályára, és meglátogatta annak mellékhelyiségét is. Ott megdöbbenve tapasztalta, hogy se vécépapír, se szappan, se kéztörlő nincs. Ezen annyira felháborodott, hogy jegyzőkönyvet vetetett fel. A pecsétes irat szerint az irodavezető arra hivatkozott, hogy „korlátozottak a lehetőségek, sajnos nincs rá keret”.

 

Megosztás