Egyéb

Mészáros Lőrinc ma is kapott egy 2,5 milliárdos megbízást karácsonyra

 

Az R-Kord Kft. a Pécs-Dombóvár vonalszakaszon épít ki forgalomirányító berendezést a MÁV-nak.

Az utóbbi napokban sorra jöttek a hírek Mészáros Lőrinc szerencsés évéről, a legutóbbi az volt, hogy a 2016-ból hátralévő néhány napban még gyorsan ad a kormány 1-1 milliárd forintot a felcsúti polgármesterhez köthető eszéki és csíkszeredai utánpótlásközpontnak is.

A december 23-i EU-s közbeszerzési értesítő is rejt egy kedves meglepetést:

A MÁV megbízásából a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő R-Kord Kft. nettó 2,5 milliárd forintért fog a Pécs-Dombóvár szakaszon forgalomirányító KÖFI berendezést kiépíteni a Prolan Zrt.-vel közösen.

Az állami vasúttársaság nyáron kiírt felhívással induló tárgyalásos tenderére tíz jelentkezőt vártak, ám csupán ez az egy ajánlat érkezett, így nem volt nehéz nyertest hirdetnie a MÁV-nak. A Zengő 2016 Konzorciumba összeállt két cégnek 16 hónap kell elvégeznie a 14 állomást és megállóhelyet érintő munkát.

Az R-Kord egyébként az a cége Mészárosnak, ami néhány napja 10 millió forintot adakozott a közmédia jótékonysági akciójában, és ennek apropóján a vállalkozás jogi képviselője Mészáros feleségével egy 5 és egy 9 perces videóban beszélt a szeretet és az adományozás fontosságáról a köztévében.

Címlapkép: 444

Erdélyi Katalin

Már megint itt van az év vége. Most itt a lehetőség, hogy úgy támogasd a munkánkat, hogy ezzel egy karácsonyi ajándékra is szert teszel. Ha előfizetsz egy évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás