Egyéb

Simicska előre menekül: új Közgép-cég alakult

Fémszerkezet-gyártással foglalkozik fő tevékenységként a Simicska Lajos kegyvesztőben lévő, a napokban totális médiaháborút hirdetett oligarcha érdekeltségében lévő Közgép Zrt. új cége, a Közgép-Kivitelezési Zrt.

Az ötmillió forint alaptőkével létrehozott társaság igazgatóságában az anyavállalat vezérkara van jelen, így Nyerges Zsolt Közgép-elnök és Német Miklós vezérigazgató valamint több középvezető. A felügyelőbizottságban helyet kapott a számos Simicska-cégnek dolgozó Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, aki az infrastruktúra-porfolió és a nehéz napjait élő reklám-média cégcsoport közötti kapcsolatot is jelképezi, hiszen közvetve és közvetlenül is kistulajdonos az egyebek mellett a Magyar Nemzet, a Hír Televízió és a Class FM kereskedelmi rádiót kiadó/üzemeltető cégekben, illetve magában a Közgép Zrt.-ben is érdekelt Pro-Aurumban.

Még több Simicska

Gezicés, szánkózás, kurvázás és az Orbán Viktor – Simicska interjúk már ekönyvben is!

Simicska Lajos: “A mi médiánk ellen fog állni, és kurvára le fogja szarni, hogy az Orbán mit akar”

A főszerkesztők vihetik a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót is?

A szinte követhetetlenségig bonyolított tulajdonosi szerkezet, a közeli bizalmasok tulajdonszerzése a kilencvenes évek eleje óta jellemzi Simicska érdekeltségeit, most azonban alaposan visszaüthet, miután az egyik legfontosabb tulajdonostárs, Liszkay Gábor, a Nemzet Kft. többségi tulajdonosa kihátrált az oligarchaklubból. A Magyar Narancsnak Simicska péntek este azt mondta, kivásárolta Liszkayt minden cégéből nagyjából százmillió forintos vételárért.

„Mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése.”

Az anyavállalat Közgépnek – amely 2013-ban 3 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött – a kormányközeli oligarchacserétől függetlenül csurran-cseppen még azért közpénzes megrendelés: idei döntések szerint például útfelújítást, kátyúzást nyertek a Dunántúlon (Somogy, Veszprém, Fejér megyében) és Pest megyében konzorciumban néhány százmillió forintos nagyságrendű összegért. Mindez azonban még időarányosan is baksisnak tűnik a pár évvel ezelőtti éves szinten csaknem 500 milliárdos kaszálásokhoz. A szintén Simicska-érdekeltség Mahir Kiállítás és Rendezvény Szervező Kft-vel Kaposvár önkormányzata szerződik a helyi termékek népszerűsítésére 37 millió forintért.

Rádi Antónia

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás